tisdag 18 mars 2014

Symöte: Färgglada planer

Idag har jag inget färdigt att visa, så jag berättar istället om en av alla mina sömnadsplaner. Jag ska sy ett draperi att hänga för värmeväxlaren som sitter i ett hörn av sy- och pysselrummet, och har kommit fram att det vore kul att göra det som ett stort lapptäcke. Det kommer ändå behöva skarvas eftersom det måste vara både långt och brett, så varför inte göra det ordentligt?Planen just nu är att göra ett riktigt färgglatt lapptäcke, så jag plockade fram min låda med halvstora tyger och inventerade förrådet. Jag har helt klart flest gröna tyger, och inte så många blå vilket förvånade mig eftersom blått är min favoritfärg. Om jag ska göra det mönster jag har planerat måste jag köpa lite mer tyg av nästan alla färger, men det är ett roligt bekymmer :)

Jag blev riktigt glad av att plocka med tygerna och lägga upp dem och titta på alla färger. Att kombinera ihop färger och mönster kan vara något av det roligaste med att sy lapptäcken!

Kika in här för att se vad andra syföreningsmedlemmar sysslat med den senaste tiden!

4 kommentarer:

  1. Håller med om att just kombinerandet är det roligaste. Du har fina färger. Det blir nog bra i slutändan!

    SvaraRadera
  2. Härlig färg kavalkad .

    SvaraRadera
  3. Ang korgen på min hatthylla: Nej, den kommer raka spåret från Indiska så den är nog inte tillverkad på denna sidan jorden. Men jag har sneglat på den och tyckt att det borde gå att göra själv. Det är magazinesidor som rullats.

    SvaraRadera