söndag 9 mars 2014

I mina händer: Gardinfix

Min man och jag flyttade för ett par månader sedan, och vi har kommit i ordning med det mesta men lite smågrejer finns det kvar att fixa. Idag tog vi tag i ett par gardinrelaterade projekt. I matrummet har de här prickiga gardinerna hängt ganska länge, men de var ett par decimeter för långa eftersom vi hade högre i tak på det förra stället vi bodde. Nu har jag sytt upp dem så att de passar bättre här.Matrumsfönstret är nog mitt favoritfönster just nu. Hela matrummet är ganska färgglatt, och det har jag fångat upp i fönstret med prickiga gardiner, blommor i röd och gul kruka och en glad blommig flaska som jag hittade på second hand för ett tag sedan.Gästrummet tapetserade vi om i samband med inflyttningen, och då tog vi ner gardinstångsfästena. Därför var gästrummet det rum som fick gardiner allra sist. Idag skruvade vi upp fästena, och efter det gick det snabbt att sätta upp gardinstången och gardinerna. Jag insåg att det är svårt att hitta gardiner som passar bra till stormönstrade tapeter (åtminstone om man som jag gillar när det inte är alltför skrikigt och rörigt) så det blev ett par enkla vita panelgardiner, också secondhandinköp.Kika in här för att se vad några andra bloggare har pysslat med den senaste tiden!


4 kommentarer:

 1. Så fint du har i fönstret!! Och fåtöljen som står intill går ju inte av för hackor den heller.. Och tapeterna i gästrummet är ju grymt fina de också. He he.. att sy upp gardiner är inte min kopp te direkt. De längder jag har i köksfönstret gjorde jag varsin knut på en bit upp från golvet. Nu släpar de inte längre och drar upp damm från golvet och det ser rätt chict (hur fasen man nu skrivet det) ut om jag får säga det själv. Återkommer och surfar runt på din blogg vid ett senare tillfälle igen. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag gillar också den fåtöljen. Mina föräldrar gillar den inte lika mycket, turligt nog för mig :) De hade den stående i sitt arbetsrum men den blev mest en avstjälpningsplats för en massa grejer. När jag skulle flytta hemifrån frågade jag om jag fick ta den med mig, och de var mest glada att bli av med den.
   Vilken kul idé att knyta upp gardinerna istället för att sy upp dem. Det hade nog inte fungerat med de här, då hade de blivit för korta, men från början var de ännu längre (så långa att det jag klippte bort den gången räckte till en gardinkappa till ett annat fönster!).

   Radera
 2. Förstår att du gillar matrumsfönstret - glatt och lekfullt med färger. Blev fint med gardinerna. Bedårande tapet i sovrummet men det kan nog vara svårt att matcha den. Bäst med enfärgat. Jag fyndade faktiskt också gardin på second hand för ett tag sedan. Blev faktiskt grymt nöjd över besparingen. Gillar även tunikan i förra inlägget. Mycket snygg modell!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för trevliga ord! Kul att du gillar både gardiner och tunika!

   Radera