söndag 23 mars 2014

I mina händer - Grönt och skönt

I helgen har jag växlat mellan två syprojekt, ett grönt och ett skönt (som i bekvämt). Först och främst har jag sytt de gröna blocken till mitt draperi-lapptäcke som jag berättade om i mitt förra inlägg.Jag tycker verkligen att det är jättekul att kombinera ihop tyger och sy ihop dem och se hur det blir! Sedan jag gjorde min inventering av tygförrådet i tisdags har jag bättrat på mitt innehav av tyger lite grann genom ett besök på en secondhandaffär, och härnäst tror jag att jag ska ta itu med de rosa blocken.

Innan jag beskar bilden ovan såg den ut så här:Överst i bilden skymtar det "sköna" projektet. Det är resultatet av de långa bitar av jeanstyg som jag började skära till för några veckor sedan och visade i en tidigare omgång av "I mina händer", nämligen ett nytt överdrag till en dyna till en fåtölj. Det jag har fixat med i helgen är att sy en massa små fördjupningar i dynan. Originaldynan hade sådana och jag ville återskapa dem eftersom de spelar en viktig roll i att få dynan att se ut som en fåtölj-dyna och inte bara en madrass i ett påsigt fodral. Det var dock svårare än jag trodde så jag fick vara lite kreativ för att klura ut hur jag skulle göra. Med hjälp av en extra lång nål, en sådan där böjd nål som man använder till möbeltapetsering, en fingerborg och en tång (!) har jag nu sytt 18 av 28 fördjupningar. Det tar sin lilla tid och är lite enformigt, så det är därför jag har växlat mellan de båda projekten.

Här hittar du alla veckans bidrag till utmaningen "I mina händer"!

4 kommentarer:

 1. Åååh, grönt! Finns det en underbarare färg? Jättesnyggt! Jag förstår att det måste vara ett slitsamt harv med jeanstyget. Säkert får du ont i händerna av det också. Men håll ut - du har hunnit över hälften!

  SvaraRadera
 2. Och tack för att du varit med i utmaningen - det har varit kul att ha dig med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det har varit kul att vara med, det är alltid bra att ha en extra sporre för att motivera sig att ta tag i saker!

   Radera
 3. Ditt trick för att sy fördjupningar får du gärna beskriva mer ingående. Jag har några dynor som tappade bort lite fördjupningar i tvätten så nu är de bulliga på ett oskönt vis.

  SvaraRadera