torsdag 13 februari 2014

Syrum under konstruktion

Som jag har nämnt tidigare ska vi göra ett sy- och pysselrum i huset vi nyligen har flyttat till, och nu börjar det faktiskt ta form! I början hade vi det rummet som förråd och staplade alla flyttkartonger där, men nu har vi packat upp de allra flesta (som inte innehåller sygrejer och annat som ska vara i syrummet) så nu går det att börja fixa med möbleringen. Det är långt ifrån klart än, men jag tänkte att jag skulle visa framstegen så här långt.

Så här såg det ut i måndags:Så här såg det ut i tisdags:Och så här ser det ut nu:


Det som har hänt på de här bilderna är att jag har skruvat ihop den ena Expedit-hyllan och burit dit den andra tillsammans med min man (båda hyllorna köptes på Blocket och vi behövde bara skruva isär den ena), min man har skruvat dit ben på den ena hyllan och jag har skruvat bort dem igen eftersom bordet skulle bli för högt med dem, och så har vi lagt dit en bordsskiva och två stora skärmattor. Bordsdelarna är dock inte ihopsatta än; vi ville bara prova hur det skulle se ut. Bordsskivan är 120 x 180 cm och hyllorna är ca 150 cm långa, så bordsskivan sticker ut 30 cm på kortsidan. Tanken med det är att jag ska kunna sitta vid kortsidan (måste bara hitta en lagom hög stol) om jag pysslar med något annat än sömnad, eftersom bordet där symaskinen ska stå (det som skymtar bortanför det stora bordet) är så litet och jag vill ha symaskinen framme hela tiden.

Det som är kvar att göra innan rummet blir funktionellt är att skruva fast bordsskivan i hyllorna den vilar på och fästa skärmattorna på bordsskivan, skruva upp den långa hyllan som står lutad mot väggen på bilderna (den ska sitta på väggen ovanför det stora bordet), skruva upp ett par smalare hyllor under den, packa upp lådorna och placera in alla grejer i hyllorna, och så lite småfix som att placera en skrivbordslampa på symaskinsbordet. Jag vill även skaffa ett par hyllor att ha på den väggen som flyttlådorna står emot, fästa skenor under långsidorna på bordsskivan så att jag kan ha draperier för Expedit-hyllorna, och sy ett stort draperi att sätta för värmeväxlaren som inte syns på bilderna men som sitter i högra hörnet, innanför flyttlådorna (på samma vägg som symaskinsbordet står vid, men i andra änden). Det är alltså en hel del kvar, men nu börjar det ändå ta form!

2 kommentarer:

  1. Åh vilken bra ide..den iden skall jag ta efter så snart jag får plats att börja bygga ett eget syrum. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idén att lägga en bordsskiva på Expedit-hyllor kan jag tyvärr inte ta åt mig äran för; det har jag sett på flera bloggar, men idén att låta en bit sticka ut så att man även kan sitta vid bordet är min :)

      Radera