tisdag 4 februari 2014

Spillbitströja

När jag syr om och fixar till kläder blir det såklart för det mesta lite spillbitar över, och det kan vara svårt att hitta på något att använda dem till. För att dra det här med återanvändning ännu lite längre fick jag för mig att jag skulle sy en tröja av en del av spillbitarna. Den som har gott minne kanske känner igen några av tygerna från tröjorna i mitt t-shirt-inlägg och från min blommiga tunika.Den största tygbiten i den här tröjan är den som går från knappslåns nederkant till den översta raden med lappar på framsidan av tröjan. Den är kanske 20 cm hög och 35 cm bred på det bredaste stället, så det var inga stora bitar jag hade att röra mig med. Det syns inte så tydligt på bilden, men nästan alla de enfärgade remsorna på baksidan är skarvade. De nedersta bitarna på båda sidorna är dock hela, och har till och med kvar originalfållarna. Knappslån var tänkt att vara öppningsbar, men jag fick inte till knapphålen som jag ville ha dem så jag sydde fast knapparna rakt igenom båda delarna.Tyvärr måste jag erkänna att jag inte har använt tröjan särskilt mycket, och bara hemma tror jag. Den blev väl lite "för mycket" för min stil... Men det var kul att sy den, och utmana sig själv att använda spillbitar!

Det här är mitt bidrag till veckans symöte med Husmorsskolans Nya Syförening!

8 kommentarer:

 1. Det blev ju riktigt läckert .

  SvaraRadera
 2. Kul att få användning för rester! Använd den!

  SvaraRadera
 3. Det här gillar jag! Så kul!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tröja! :-) (Tycker absolut du ska använda den, och har du en kofta över kan du ju välja när du vill visa rutorna.)

  SvaraRadera
 5. Underbar tröja! Tok fin:-)

  SvaraRadera
 6. Tack alla! Jag ska ta mod till mig och använda den mer när det blir varmare (är så frusen av mig så jag använder aldrig kortärmat så här års).

  SvaraRadera
 7. Oj! Sjukt snygg t-shirt! Vilket jobb du lagt ner! <3

  SvaraRadera