tisdag 14 januari 2014

Myskläder av secondhandtygFörut var jag inte särskilt förtjust i att ha på mig mysbyxor, men det ändrades för ett par år sedan när jag köpte ett par träningsbyxor i mysbyxmodell. Jag upptäckte snart att jag föredrog att träna i kläder i annat material än bomull, men då hade jag redan börjat använda träningsbyxorna hemma istället. Efter att ha börjat byta om till mysbyxor nästan varje kväll efter jobbet behövde jag snart komplettera med ett par till. På en loppis hittade jag ett grått trikåtyg som passade bra till mysbyxor, och jag sydde ett par efter ett mönster som jag gjorde genom att rita av de gamla byxorna. Mudden blev inte lika bra som på originalbyxorna så jag fick lägga till ett knytband i midjan (se bild längst ner i inlägget), men i övrigt är de ungefär likadana.Tröjan på bilderna var inte tänkt enbart till myströja utan jag har använt den ute bland folk också, men tyvärr har tyget noppat sig så mycket så nu har jag den mest hemma. Den är mycket bekväm så den passar bra att ha och skrota runt i. Tröjan är sydd helt och hållet i dubbelt tyg, eftersom båda tygerna (som också är köpta på second hand) är ganska tunna och genomskinliga. Jag klippte ut alla delar var för sig, men gjorde de blå delarna lite längre än de lila. Jag började med att fålla alla lila delar; jag räknade ut att det inte skulle fungera att göra det i efterhand. Därefter lade jag ihop de blå och lila bitarna med varandra, alltså vänster lila ärm ovanpå vänster blå ärm osv., och sydde ihop tröjan som vanligt. Slutligen fållade jag de blå delarna. Jag sparade det till sist så att jag kunde se till att få ett jämnt avstånd till fållarna på det lila tyget. Mönstret är från Ottobre 2/2007 och lite omgjort, samma som till den randiga tröjan jag visat tidigare.


Som synes på den översta bilden ovan har det lila tyget släppt lite från sömmen på högerarmen, men det är en sådan där sak som jag länge har tänkt fixa men aldrig kommer ihåg... Både tröjan och byxorna används i alla fall flitigt här hemma!

Det här inlägget är mitt bidrag till veckans symöte med Husmorsskolans Nya Syförening, där jag är med sedan förra veckan!

9 kommentarer:

 1. Vilka fina byxor! Sådana skulle jag behöva sy:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, gör det! Jag har inte vågat mig på att sy byxor förut, men syr man i trikåtyg måste ju inte passformen bli millimeterperfekt så det var ganska lätt ändå.

   Radera
 2. oj vad fint det blev , dom skulle jag vilja ha

  SvaraRadera
 3. Svårt att tro att det är gjort av second hand-material så snyggt som det blev. Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, man vet ju inte alltid vad man får när man köper tyg på second hand. Det lila tyget blev tyvärr nopprigt ganska fort men det grå är fortfarande fint trots många tvättar.

   Radera
 4. Hej! Vad kul att du visade dig! Det är så spännande att få reda på vem som läser. :-)

  SvaraRadera