torsdag 8 maj 2014

Buttercup bags

Jag har lite pysselpaus just nu - dels är jag trött på kvällarna eftersom jag precis har börjat nytt jobb, och dels befinner jag mig hemma hos mina föräldrar eftersom det är för långt att dagpendla från staden där jag vanligtvis bor (mitt jobb är bara ett vikariat på några månader så det är inte aktuellt att flytta närmare) vilket innebär att jag inte har tillgång till mina sy- och pysselgrejor som annars. Så jag passar på att visa lite saker jag gjort tidigare men som inte har kommit till bloggen förrän nu. Här kommer mina Buttercup bags!

Rae Hoekstra med bloggen Made by Rae har gjort mönstret till denna söta väska. Mönstret finns att ladda ner gratis här, och jag tycker att det är ganska lättsytt. Jag har gjort ett par ändringar jämfört med originalet - dels har jag lagt till en blixtlåsförsedd ficka inuti väskan (jag tycker att det behövs när väskan i sig inte går att stänga helt) och dels har jag gjort en knäppningsanordning med en flärp och en vanlig knapp eftersom jag inte har haft några magnetiska knappar som man ska använda enligt mönstret.

De första två buttercup-väskorna jag sydde gav jag bort i julklapp för några år sedan. Den prickiga är sydd av en kökshandduk i fint skick som jag köpt på second hand. Tyget till den randiga var en stuvbit, också den ett secondhandfynd. Någon som vågar gissa var knapparna kommer ifrån? Just det, second hand såklart!Den tredje väskan sydde jag till ett mycket speciellt tillfälle - vårt bröllop! Min man och jag gifte oss för snart tre år sedan, en solig och varm sommardag på västkusten. Jag ville ha en liten väska så att jag kunde bära med mig några småsaker, och det fick bli en buttercup bag eftersom jag gillar modellen. Min mamma sydde en liten jacka som jag kunde ha till brudklänningen ifall det skulle bli kallt (vilket inte behövdes, det var en jättevarm dag!) och jag använde en del av tyget som blev över för att sy väskan.

Bröllopet var ju långt innan jag började blogga så jag tänkte inte tanken att ta någon särskild live-bild på väskan när jag använde den, men jag lyckades hitta några bilder där väskan syns lite grann.


2 kommentarer:

 1. Snygg! Jag virkade en påsväska till mitt bröllop :-) en mini. o jag virkade också in en lite yoghurt-flaska för att jag ville ha en liten diskret vattenflaska i kyrkan (det har varit en såndär livräddar grej när panikattackerna var som värst).
  Smidigt att kunna bära med sig den nödvändigaste!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det minns jag att jag har sett i din blogg. Precis som du säger var det smidigt att kunna få med sig lite bra-att-ha-grejer. Jag hade t.ex. en kamera, roligt att få lite bilder från vår synvinkel även om det ju var många andra som fotograferade också.

   Radera