tisdag 15 april 2014

Gult och brunt

Arbetet med mitt lapptäcks-draperi, som jag har skrivit om tidigare, fortgår så sakteliga. Att klippa till, sy ihop och beskära en omgång block går på ett par timmar och jag använder det gärna som ett avbrott i ett längre projekt (som t.ex. min prickiga klänning) eller mellan två projekt för att hämta andan lite grann innan jag går på nästa större grej. Totalt ska det bli nio färger och jag har nu sytt fyra. Gult och brunt är de senaste tillskotten.En anledning till att det inte går fortare framåt med draperisömnaden är att jag inte har tillräckligt med tyg i alla färger, och jag har ganska hårda kriterier för vad som passar in. Häromsistens bad jag min mamma kolla i sitt tygförråd (som hon gladeligen delar med sig av) om hon hade några lämpliga tyger, och då fick hon följande riktlinjer:
1. Helt enfärgat, eller...
2. Mönstrat med sin egen färg, t.ex. ljusblå-mörkblårandigt, eller...
3. Mönstrat med sin egen färg och lite vitt, t.ex. blått med små vita prickar (inte vitt med små blå prickar).
Möjligen kan jag tänka mig inslag av närliggande färger också, som det gula tyget med prickar åt det orangea hållet och det randiga bruna tyget med några svarta ränder. Det viktigaste är att man tydligt kan se vilken som är blockets huvudsakliga färg. 


De flesta av tygerna kommer i vanlig ordning från second hand. Alla bruna tyger utom det randiga är örngott från början (det randiga är en stuvbit från mammas förråd). Det gula tyget med mörkare prickar/fläckar har jag fått av min svärmor, och det gula bäckebölja-tyget var en oavslutad klänning i stort format som min mamma börjat sy för många många år sedan och aldrig avslutat, troligtvis för att den blev för stor. De andra två gula tygerna är lakan från second hand. Det enfärgade använde jag som baksida till mitt glada lapptäcke.

Det här är mitt bidrag till veckans symöte hos Husmorsskolans Nya Syförening!


1 kommentar:

  1. Kommer bli riktigt snyggt .. du passar ihop tygvalen så fint .

    SvaraRadera