lördag 5 april 2014

Födelsedag med tillbakablick

Idag är det min födelsedag! Hela 29 år fyller jag. I verkliga livet firar jag med besök av föräldrar, morföräldrar och lillasyster, och här på bloggen tänkte jag fira med en liten tillbakablick på mitt pysslande genom åren. Jag har sett liknande inlägg fast med andra teman på andra typer av bloggar, och här kommer min pyssel-version! (Haka gärna på och berätta om vad du har pysslat med genom åren, även om du inte fyller år just idag!)

För 20 år sedan... var det 1994, och jag fyllde nio år. I lågstadieåldern älskade jag att pyssla. Min syster och jag hade en låda med silkespapper, glittriga piprensare, färgade papper, klistermärken, tyg och en massa annat pysselmaterial, och den var ofta framme. På hösten 1994 började jag i trean och då hade vi slöjd i skolan för första gången. Första uppgiften på textilslöjden var att rita ett sommarminne, kalkera över till tyg och brodera bilden. Jag ritade en tallrik med blåbär och mjölk, och fick tillbringa flera slöjdlektioner med att brodera alla dessa blåbär... Men jag kan inte minnas att jag tyckte att det var tråkigt, utan jag jobbade på flitigt. Mina föräldrar har sparat tavlan i alla år och nu hänger den i mitt syrum!


För 15 år sedan... var det 1999, och jag fyllde 14 år. Jag kan faktiskt inte minnas att jag pysslade så jättemycket vid den tiden i mitt liv. Kanske fick jag tillräckligt med utlopp för min kreativitet när jag skrev berättelser, sjöng i kör och spelade i en blåsorkester. Jag läste också mängder med böcker - året därpå började jag anteckna alla böcker jag läste ut, och kom upp i 250 stycken första året!

För 10 år sedan... var det 2004, och jag fyllde 19 år. Jag gick sista terminen på gymnasiet och hade väldigt mycket att göra i skolan. Jag gick ett teoretiskt program som var mycket krävande, men när jag någon gång hade en stund över pysslade jag gärna med scrapbooking. Scrappandet var ett sätt att rensa tankarna och få använda den andra hjärnhalvan som omväxling. Efter att jag slutade gymnasiet har jag inte alls scrappat lika mycket, och nu blir det väldigt sällan.

För 5 år sedan... var det 2009, och jag fyllde 24 år. På våren gjorde jag inte något pyssligt alls för då var jag utomlands som utbytesstudent via universitetet. På hösten hittade jag sybloggarnas värld och blev inspirerad att börja sy mer på allvar. Mest blev det refashions av kläder som jag eller min man (då fästman) rensat ut, fast då visste jag ännu inte att det jag gjorde hade en benämning. Jag sydde också den här grönmönstrade kjolen som jag har visat förut och som jag fortfarande använder då och då.2 kommentarer:

  1. Grattis! Rolig översikt över livet! Är grymt imponerad av din fåtölj! Jag hade nog aldrig vågat ge mig in på något sådant. Du har klarat det med bravur och snyggt blev det!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för både gratulationer och fina ord om min fåtölj! Det var klurigare än jag trodde att klä om den så jag vet inte om jag hade vågat göra om det... men det blev bra till slut! :)

    SvaraRadera