torsdag 11 september 2014

Välkommen till Marias idéer!

Om det finns någon som fortfarande följer den här bloggen har ni förmodligen lagt märke till att det har varit väldigt dåligt med aktivitet här på sista tiden. Jag har helt enkelt tröttnat lite på att bara blogga om sömnad och pyssel och annat handarbete. Däremot har jag inte tröttnat på att blogga! Jag har sedan ett par veckor tillbaka en ny blogg, Marias idéer, som är en mer blandad blogg där jag skriver om lite av varje. Det kommer bli en hel del sytt och pysslat även där, men också inlägg om böcker, mat och recept, miljövänlighet, träning och annat som ligger mig varmt om hjärtat. Välkommen att följa med dit!


Me-Made-May'14: 26-31 maj

(Summary in English below). Väldigt sent omsider kommer här det avslutande inlägget om Me-Made-May'14. Jag skrev i mitt förra inlägg att jag skulle dokumentera även den sista veckan, och nu är det äntligen gjort! Jag gillade egentligen Me-Made-May och skulle gärna vara med nästa år också, men då får jag ta mig en rejäl funderare på det där med dokumentationen, för det blev för mycket i år... Hur som helst, det här hade jag på mig sista veckan i maj:

Tisdag 27 maj: Jobbdag då jag använde min lila tunika med volang igen, fast med en annan kofta än veckan före.
Torsdag 29 maj: Kristi Himmelsfärds dag och en ledig dag mitt i veckan! Jag tillbringade en stor del av dagen vid symaskinen, men var oinspirerande klädd i grå trekvartströja och grå byxor...
Fredag 30 maj: Ledig dag för många, men jag jobbade halvdag. Det blev snabb premiär för mitt huvudsakliga alster från torsdagens sömnad; en blommig tröja med farfarsknäppning (faktiskt sydd av min mamma från början, men aldrig använd och nu omsydd av mig). Tröjan har jag ännu inte bloggat om.
Lördag 31 maj: Jag avslutade månaden som jag började den, med randig tröja och favoritjeansen.



Tuesday May 27th: I wore my purple tunic for work again, this time paired with a grey cardigan.
Thursday May 29th: A day off from work! I wore a grey shirt and grey jeans.
Friday May 30th: The last day at work in May. I wore a new shirt (yet unblogged), actually made by by mother and refashioned by me.
Saturday May 31th: Me-Made-May'14 ended like it begun, with my striped shirt and favourite jeans.